Kunstenaars in beeld

Onder Portfolio vind je deelnemers van Kunstdorp Wolfheze.  Alle kunstenaars of ambachten worden met een foto en een korte toelichting over hun werk gepresenteerd. Ook vind je hier informatie over het museum.

Wil jij je graag aanmelden met jouw portfolio, neem dan contact op via het contactformulier.

Gera Leenman-Maijers

Kunstschilder

Gera heeft de kunstacademie in Arendonk gedaan met specialisatie olieverf schilderen. Ze schildert realistische voorstellingen. Ze maakt vaak series met een bepaald thema. Deze serie gaat over winkelend publiek, bekeken van bovenaf.

 

website:  www.gera4art.nl


Trudy van Eijk-Soeters

Beeldende kunst, schilderijen en tekeningen

Trudy werkt met diverse technieken, pen, potlood, pastel, acryl en collagetechnieken. Vaak speelt de natuur, haar grootste inspiratiebron,  een rol in de vorm van dieren, landschappen en fantasiewerelden. Maar ook abstractere weergaven van bijvoorbeeld planeten, zonne-energie, natuurlijke materialen en structuren leveren vreemde beelden op wanneer ze sterk vergroot worden weergegeven.

Het schilderij heet: 'Vincent’s  geel'

 

Website : www.trudysart.nl


Engel-Tjenk Vos - Terpstra

Tekeningen en schilderijen

 

Engel-Tjenk is docent beeldende vorming/kunstgeschiedenis/kunst algemeen.

Zelf werkt ze vaak thematisch in diverse technieken. Van realistisch tot geabstraheerd.

 

Hierbij een studie van Struisvogels met gemengde technieken.


Dorina Peneva

Zij komt oorspronkelijk uit Bulgarije en kwam 20 jaar geleden naar Nederland. Dorina schildert al vanaf haar jeugd en sinds 4 jaar heeft zij ook het keramieken ontdekt. Haar keramiek kunstwerken zijn uniek, kleurrijk en organisch, terwijl haar schilderijen juist abstract en levendig zijn. Op haar schilderwerk gebruikt ze natuurlijke elementen zoals zand, gedroogde bladeren, gebroken glas. Alle keramiek kunstwerken zijn handgemaakt, zonder draaibank, daarom hebben ze geen perfecte vorm vooral bij de schalen. Bij sommige werkstukken gebruikt ze houten elementen, zoals takken verbonden met een draad. De kunstwerken maakt zij in haar vrije tijd, naast haar baan als accountant.

 

Website: https://uniqueart.jouwweb.nl


Esther van Sikkelerus

Atelier SierGoed maakt individuele sieraden, unieke stuks die bij een persoonlijk verhaal passen. Ik werk graag met andere, soms oude, materialen of ik start vanuit een bestaand sieraad. Door nieuwe materialen toe te voegen wil ik daar graag een persoonlijk verhaal/stempel op drukken. Het thema herinnering is voor mij leidend. Het gaat mij daarbij om dat een sieraad gemaakt is van iets wat van iemand is geweest of voor een gelegenheid is gemaakt. Graag zou ik deze herinnering vastleggen of in een modern jasje steken zodat deze jaren meegaat.

 

website: www.atelierSierGoed.nl


Margreet Dekker

Stof en behang

Mijn naam is Margreet ik woon en werk in Wolfheze en naast mijn baan ben ik zeer creatief met stof en behang. Ik ben begonnen met een giraffe voor mijn zoontje toen hij een jaar was (inmiddels 20 bij dit schrijven) Nu maak ik van stof- en behangstalen verschillende kunstwerken zoals wandkleden, plaids, kussens, knuffels en nog veel meer…alle werkstukken zijn uniek en hebben hun eigen karakter; niet 1 is hetzelfde!


Donya Martin

Beelden

Donya Martin heeft zich jarenlang ontwikkeld in het beeldhouwen, wat haar grote passie is geworden. Zij ziet deze kunstvorm als ultieme vorm om vanuit je ziel tot expressie te komen. Het is daarom voor haar Art of Living.

Haar eigen handschrift is herkenbaar in elk beeld. Zij laat zich leiden door de kleur en vorm van de steen. Ze werkt vanuit de taal van de steen en laat het beeld ontstaan. Ook zijn er cursussen en workshops mogelijk. De reis van de ruwe imperfectie daagt je uit tot het zien van jouw perfectie.

Voel je welkom in het ZielsAtelier en vier het leven met mooie ontmoetingen tussen mens en beeld.

website: www.beeldentaal.eu 


Jacques Blommestijn

Kunsteducatie/acties/installaties/beeldend werk/lezingen

Gefascineerd door een lichte stroefheid van het bestaan

Het leven een mentale spagaat

Idealistische drang tot gelijkwaardigheid en collectiviteit

 

Werkzaam bij ARTEZ University of Arts Arnhem DBKV

Beeldend werk; Divers autonoom werk; geïntegreerd in acties en installaties

Lezingen (selectie);ARTEZ Zwolle, ARTEZ Arnhem, Breitneracademie Amsterdam


Nicole Laceur

Kunstschilder

Geboren in Arnhem in 1967. Afkomstig uit een artistieke familie groeide zij op tussen schilderijen en andere kunst. Na een modeacademie te hebben afgerond woonde zij enige tijd in Parijs. Geïnspireerd door deze kunstzinnige omgeving bleek al snel dat zij zich volledig aan het schilderen wilde wijden.

Nicole Laceur schildert impressionistische olieverfschilderijen. Haar onderwerpen zijn heel divers.

 

Website: www.nicolelaceur.com


Dirk Kerkhoven

Kunstschilder èn vakschilder

Hij denkt in kleuren, droomt in kleuren en veel van zijn vrije werk is heel kleurrijk.

Met de verf die hij voor deuren, muren en plafonds gebruikt, doet hij ook andere dingen zoals restaureren van heiligenbeelden en opknappen van meubels. Kleuren fascineren hem, terwijl hij ook een groot zwart schilderij gemaakt heeft, waarin alle kleur ontbreekt. Een ander werk is bijna wit, een sudoku-spel van negen verschillende witten. Als je er lang naar kijkt, ontstaan er allerlei kleuren!

 

Website: www.schilderenschilder.nl 


Ariane Stieg

Beeldend Vormgever

Heeft een fascinatie voor de natuur en de grafische, vaak abstracte elementen welke erin voorkomen. Dit inspireert haar voor haar werk.

Zij houd zich bezig met:

Fotografie: Bewerking of vervreemding van foto’s; landschapsfotografie

Tekenen & Grafiek

Uitstapjes naar installaties

Website: www.arianestieg.nl


Debby Bosman

Schilderkunst

Na een omscholing van grafisch ontwerper tot sociaal werker is Debby ook gaan schilderen en heeft een aantal jaren lessen gevolgd in realistisch schilderen met olieverf. Sinds enige tijd heeft zij haar focus verlegd naar experimenteel schilderen met acrylverf. Het gebruik van verschillende technieken, kleuren en materialen geeft Debby een nieuwe impuls, zij laat in elk werk een stukje van haarzelf zien.


Hanneke Strijbosch

Beelden

Van jongs af aan is zij altijd creatief bezig geweest, veel met textiel maar later ook met andere materialen en vanaf 2009 met beeldhouwen uit verschillende steensoorten. Zij werkt meestal met middelharde steen, voornamelijk serpentijn, afkomstig uit Zimbabwe, maar ook met speksteen, albast en seleniet uit andere landen. Zij laat zich leiden door de steen die haar naar de juiste vorm brengt. Sinds januari 2022 is zij aan het experimenteren met marmer. Zij maakt portretten en abstracte objecten.

Zij neemt regelmatig deel aan de Kunstroute Renkum.

 

www.beeldenvanhanneke.nl 


Tilly van Dijk

Collages

Tilly van Dijk maakt collages van papier.

Tilly haalt haar materiaal uit oude fotoboeken.

Door te spelen met vormen, kleuren, structuren en lijnen ontstaan  nieuwe verrassende beelden.

Het gaat  haar vooral om het spel zelf.

Welkom om haar collages te bekijken.


Sibe Jan Koster

Heelsumse Beek bij Laag Wolfheze, aquarel

Sibe Jan Koster legt op moderne en eigen wijze de kwaliteiten vast van de omgeving en wat er in de omgeving gebeurt, in de vorm van realistische aquarellen en urban sketches op locatie (plein air). Vaak in de gemeente Renkum, maar ook in vaak in Amsterdam te vinden. Zijn werk was te zien op de Kunstroute Renkum 2023.

Aanleiding voor een schets is vaak de verdeling van licht. Onderwerpen zijn: natuur, mensen, gebouwen.  

Hij is opgeleid als ingenieur, maar trad daarnaast op als drummer, performance artiest, producer en curator. Was nooit ingeschreven bij de AKI in Enschede, maar wel bij  de Universiteit Twente.

contact: sibejankoster@gmail.com


Job Becker

Glazenier - Kunstnijverheid

 

Glas-in-lood Atelier "De Bonte Specht" is een uit de hand gelopen hobby van de Wolfhezenaar Job Becker. Al tijdens zijn werkzame leven heeft hij zich de vaardigheden van het glazenierschap eigen gemaakt en een atelier bij zijn huis ingericht. Als Glazenier ontwerpt en vervaardigt hij “glas in lood" objecten op ambachtelijke wijze, waarbij de kunstbeleving een belangrijk element is.


Contact: beckerjob@hotmail.com


Angelique Ten Holter

Beelden

Vanaf 2000 is Angelique Ten Holter uit Wolfheze gegrepen door het bewerken van zachte steensoorten. Van stenen uit Brazilië, India, Zimbabwe en China maakt zij semi- figuratieve en abstracte sculpturen. Zij werkt ook graag in opdracht aan beelden rondom een bepaald thema.

Kenmerkend aan haar beelden zijn de contrasten in kleur en gevoel. De natuur en haar eigen emoties inspireren haar daarbij. Zij blijft zich als beeldhouwer ontwikkelen en sinds 2010 geeft ze ook les in speksteen bewerken aan blinde en slechtziende bewoners van Het Schild. Zij heeft vele malen geëxposeerd, zowel solo als in groepsverband. Ook heeft zij een beelden- en gedichtenbundel uitgebracht.

Zie voor meer info: www.angeliqueinbeeld.nl en www.kubes.nl/kunstenaars


Greet Lyklema

Beeldend Kunstenaar     afbeelding: 'Waterwereld'

Vanuit intuïtie en associatie maakt zij gelaagde, kleurrijke schilderijen die een sfeerrijke, poëtische wereld verbeelden, vaak gerelateerd aan de natuur.

Na 25 jaar verblijf aan de Oosterschelde in Zeeland is Greet in Renkum neergestreken.

De zee, het water en de onderwaterwereld zijn altijd een grote inspiratiebron geweest.

greetlyklema12@gmail.com

www.greetlyklema.nl


Salman Ezzammoury

Beeldend kunstenaar / Fotografie, schilderkunst, grafiek, zeefdrukken, Cameraman en actief op Social-media.

Hij combineert digi kunst-schilderen en fotografie. Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoelsbeleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, situatie of plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werk een zeer poëtisch karakter draagt en ruimte laat voor eigen associaties. Het meeste werk is gebaseerd op foto's die hij zelf maakt als kunst-fotograaf. Hij legt ook een boodschap in zijn werk. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt in liefde en vrede.. Kunst als wapen voor een betere wereld.

www.salmanezzammoury.com


Ineke Bos

Encaustic Art

Ik woon in Heelsum en werk graag met het schilderen met bijenwas, Encaustic House.
Ik maak schilderijen op verschillende formaten, van A6 t/m A3. Van mijn kleinste A6 schilderingen maak ik dubbele ansichtkaarten en ook de wissellijsten van mijn schilderijen zijn door mij gemaakt.
Het liefst werk ik intuïtief en vormen zich vaak surrealistische afbeeldingen, waaruit allerlei verhalen kunnen ontstaan…story tell kaarten…worden ze vaak genoemd.
Een enkele keer schilder ik een landschap, maar dat heeft niet mijn voorkeur.

Verdere info kunt U krijgen via Ineke7777@icloud.com


Kees Kroon

Natuur en fine-art fotograaf

Kees richt zich met name op het fotograferen van landschappen. Hij heeft daarbij een voorkeur voor verlaten en lege (kust)landschappen. Die vindt hij op diverse plekken, van stranden op de Wadden tot zandwoestijnen in Namibië en alles daar tussenin.
Hij probeert met zijn beelden iets weer te geven van de grootsheid van het landschap of de verwondering die hij ervaart wanneer hij naar het landschap kijkt. Soms zijn dit grote overzichten, soms kleine details.
De laatste tijd komt hij steeds vaker uit op grafische zwart-wit opnames om de essentie te verbeelden.

https://www.keeskroon.nl/


Marleen van de Pouw-Mulder

Halssieraden met authentieke kralen uit Azië en Afrika, gecombineerd met zilver, koper of brons.

Afrika is voor haar een inspiratiebron. Haar schitterende sieraden ademen de sfeer van Afrika en dat is niet verwonderlijk. Ze woonde zeven jaar in Kenya. In haar werk maakt ze gebruik van delen van authentieke oude Afrikaanse sieraden en stenen. Tezamen met ziveren kralen en andere materialen herschept zij ze tot gehel eigentijdse sieraden met een uniek karakter. De materialen voor haar kunstwerken verzamelt ze tijdens haar reizen.

marleen.mulder@live.nl


Ria Klompmaker-Troost

Aquarelliste

Aquarelleren is een spannende en verrassende techniek in de schilderkunst.
Ze begon als vakleerkracht Tekenen, maar  voelde zich  al snel aangetrokken door de mysterieuze krachten die water en pigment op elkaar hebben . Door het volgen van vele Internationale workshops van diverse gerenommeerde aquarellisten heeft Ria zich deze techniek goed meester gemaakt. Zowel figuratieve als abstracte werken komen in haar portfolio voor en vinden ook regelmatig aftrek bij exposities en/of via de website. Bij de Wageningse schilderclub Het Gelders Palet geeft ze al vele jaren cursussen in deze moeilijke maar ook mooie tak van schilderkunst.

 www.watercolor-wageningen.nl


Eisse van Hoving

Meubelmaker

Hij houdt van het werken met handgereedschap en traditionele technieken. Zijn favoriete houtsoorten zijn essen en Europees noten. Hij is eigenaar van Hout onder Handen. In 2019 heeft hij de cursuswerkplaats overgenomen van Hans Koot, die hem vanaf 2000 onder de naam Houtwerk heeft opgebouwd. Na een studie wiskunde en een carrière in de ICT heeft hij het roer omgegooid en is hij meubelmaker geworden en is zijn eigen meubelmakerij gestart waar hij ook les geeft.

www.houtonderhanden.nl 


Wil van Breeschoten

Sieraden

Sieraden maken is het liefste wat ik doe. Vooral kettingen van natuurlijke materialen, zoals edelsteen, hoorn, noot, hout, glas etc.  Soms ook van mooie kunsthars of acryl. 

Ik heb hiervoor diverse kunstcursussen gevolgd, zoals edelsmeden, schilderen en textiele werkvormen. Ook heb ik lange tijd een vriendin -edelsmid geassisteerd met o.a. emailleren.

Het vinden van mooie materialen is een sport op zich. Ik ben heel blij als ik wat bijzonders heb gevonden en het is altijd een verrassing hoe het resultaat uitvalt. 

Kettingen kan ik meestal aanpassen aan de juiste maat door te vergroten of verkleinen.

stefina41@gmail.com 


Marian van de Wolfshaar

Halssieraden

Naast mijn werk als tuin- en landschapsarchitect ontwerp ik halssieraden van halfedelsteen, vaak in combinatie met bijzondere zilveren kralen. Mijn inspiratie is de natuur in vorm en kleur.

Ik verzamel al jaren edelsteen kralen. Het vormgeven is een passie zowel voor tuin als voor sieraad. Ik laat me graag leiden door de soort edelsteen, afmetingen, vorm, ruw/gepolijst/mat en met of zonder facet. Mijn stijl is “eenvoud” maar bijzonder en elk sieraad is uniek. Ook werk ik in opdracht, en geef workshops aan huis.

Marianvandewolfshaar@Gmail.com 


Jenny de Bruijn

Schilderijen

Schilderen is voor haar een zoektocht naar harmonie in beweging en rust, materie en kleur. Haar schilderijen kenmerken zich door diversiteit, wat haar raakt laat ze zien. Ze werkt veel met zand, lijm, papier en andere materialen. Door het volgen van diverse cursussen heeft ze deze technieken verder ontwikkeld. Acrylverf op doek heeft haar voorkeur, ze brengt het laag over laag aan, zo ontstaan steeds nieuwe mogelijkheden. Inspiratie haalt ze voornamelijk uit de natuur, de schoonheid van verval, de vormen en structuren in verweerd hout. Intuïtie en gevoel probeert ze vast te leggen, toeval speelt een grote rol en daagt haar uit. Soms is een interpretatie van de realiteit voldoende om weer te geven wat ze bedoelt, belangrijk is de sfeer die het werk oproept. Haar werk is abstract, figuratief of een combinatie van beide.

www.jennydebruijn.nl 


Karin van Aken

Beelden en gedichten

Creëren is als ademen voor kunstenaar Karin van Aken (1971). Het is een eerste levensbehoefte voor haar. Zij brengt dit graag tot uiting via het beeldhouwen in steen en het schrijven van gedichten. Ze werkt vanuit haar hart en ziel. Ze is fulltime mentorleerkracht van een VSO-groep en Trainer Traumasensitief Onderwijs. You live, you learn (Alanis Morisette), is een quote die zij ten stelligste onderschrijft. Naast dat haar beeldhouwwerk gaat over balans en zichtbaar maken wat zichtbaar mag zijn vanuit haar binnenste, is het bovenal een weg van heel dichtbij haarzelf zijn en blijven. In haar beelden is er altijd een handtekening van haar als maker herkenbaar. Naast beeldhouwen, schrijft Karin ook gedichten. Inmiddels zijn er werken waar een gedicht uit voort is gekomen en heeft zij werk gemaakt naar aanleiding van een gedicht. Deze ontwikkeling zal ook te zien zijn tijdens de expositie. Tegelijkertijd nodigt ze de kijker uit haar werk vanuit zichzelf te bezien. Haar devies luidt namelijk: "Alles is, wat jij het laat zijn".


Atie Roemer

Aquarel

Ik ben Atie Roemer, 64 jaar ik woon 37 jaar in Wolfheze en ben samen met mijn man en heb 2 kinderen van 33 en 31 jaar. Ik teken en schilder sinds de 90 er jaren. Ik heb t mijzelf aangeleerd en 7 jaar les gehad van mijn vriendin Engel Tjenk Vos. Sinds ik bijna twee jaar met pre pensioen ben heb ik t tekenen en schilderen in aquarel en gemengde technieken weer opgepakt. Mijn nieuwsgierigheid en interesse gaat uit naar thema's als heksen, clowns, Charlie Chaplin, fuchsia’s, dieren .De heks heeft een speciale plek omdat ik mijzelf als goede heks zie en graag gebruik maak van mijn magische, vrouwelijke krachten .
Dus als je naar mijn expositie komt pas op want je wordt betoverd.


Anno Ruemker

Schilderijen       afbeelding: 'Afscheid'

Anno Ruemkens heeft de kunstacademie in Rotterdam gevolgd. Ze laat in haar werk de werkelijkheid los. Door toeval komt de beeldvorming tot stand.

De menselijke figuur is nu het uitgangspunt, als geabstraheerde vorm in beweging met anderen of alleen als “portret”. Ze werkt met acrylverf en soms met aquarel. De techniek wordt losser, de kleuren feller. Sporen van de hanteringswijze zijn vaak zichtbaar: Lijnen in krijt, inkt of verf ondersteunen de beweging of de vorm. Het formaat van het werk in acryl wordt groter. Expressiviteit en spontaniteit zijn nu belangrijk.


Jeugd Kunst Club Wodanseck

Reclameborden jeugd

De Jeugd Kunst Club Wodanseck biedt de jeugd van Wolfheze de mogelijkheid om onder leiding van plaatselijke kunstenaars educatief kennis op te doen in tekenen en schilderen door zelf met plezier reclameborden te kunnen beschilderen. Ons sportpark is nu ingericht als de ‘Buitengalerie Wodanseck’. Met steeds nieuwe reclameborden een prachtig blijvend resultaat om te gaan bewonderen!! Initiatiefnemers zijn Will en Henk van Grönningen.


Therese Borghuis

Handgemaakte Tassen

Therese heeft na jaren met passie te werken in de gezondheidszorg haar focus verlegd van hoofd- naar meer handwerk en creativiteit. Een ambacht vol overgave kunnen uitoefenen is het mooiste dat er is. Een tas maken waar jij helemaal blij van wordt is voor Therese de ultieme uitdaging.

Daarnaast kun je bij het atelier in Oosterbeek een workshop bij Borghesi volgen. Onder begeleiding maak je zelf in een dag of een paar dagen een eigen tas. Ook hier bepaal je zelf uit welke onderdelen je de tas samenstelt. Als resultaat neem je een prachtige, eigen gemaakte tas mee naar huis. 

Het behalen van het diploma Professioneel tassen maker aan het Leerlokaal in Arnhem maakt het realiseren van bovenstaande droom werkelijkheid.

www.borghesi.nl  


Muziek in beeld

Christine Schukking

Christine is een veelzijdig en gepassioneerd percussionist en docent. Haar inspiratie put ze uit jaren lange ervaring en opgedane kennis in vele muziek genres. Naast haar werk als docent en band coach geniet Christine van het schrijven van percussie ensemble arrangementen. Deze worden ook als workshops op maat aangeboden. Interessante combinaties uit haar grote percussie instrumentarium vormen een streling van het oor. Als uitvoerend musicus speelt Christine in verscheidene Latin, Funky pop en Salsa ensembles. Neem eens een kijkje op haar website: www.totaalvanslag.nl


Esther Ree

 

Ether Ree is geschoold klassiek zangers, zangdocent in Rozet Arnhem en daarnaast werkt zij als logopedist. Haar partner en eveneens geschoold pianist Rik Helmes geeft pianoles en werkt samen met zangers en koren. Samen treden zij regelmatig op als duo met variërend repertoire van klassiek tot Franse Chansons.

 

https://youtu.be/0rg_CqSgTZ4?si=HbMnzHNvVKtBIVfO


Bluessum

Bluessum speelt authentieke basic blues met hier en daar een schatplichtig nummer van een Europese of Amerikaanse beroemdheid.

Bluessum hanteert een aangenaam geluidsvolume, waardoor de blues op en voor het podium optimaal tot zijn recht komt. Naast de kwaliteit van hun muziek gaat het hen ook om de aangename sfeer die zij proberen te creëren. De nummers worden door Jan soms ingeleid met een historische anekdote. De band voelt zich overal thuis, van huiskamer tot Jazzfestival.

Terug in de tijd met een semi-akoestisch blueskwartet met Jan Prins op gitaar & zang, Kajo Koolen op basgitaar & backing vocals, Marcel Gunsing op de drums, Gerard Grotenhuis op gitaar, zang en bluesharp.

www.bluessum.nl 


Martin's Mood

Martin's Mood brengt transparante, vlot in het gehoor liggende jazz en bossanova.

Het repertoire bestaat uit lekkere easy listening nummers met jazzy-bossa inslag. De zang door Donya Martin wordt begeleid door Hans Kwakkernaat op piano, Boris Oostendorp op bas en Hans Martin op drums. Muziek om heerlijk achterover leunend van te genieten. Plezier in performance staat centraal, in een kleine setting waar improvisatie alle ruimte krijgt. Laat je verrassen!

https://youtube.com/watch?v=4ih-uNkcX5Y&feature=shared


Blue Bird Light

Blue Bird Light

Wij, Bart Bremmer en Francisca Bouwmeester treden als duo op met piano en zang.

De muziek die wij maken kun je scharen onder jazz- en easy listening.

In de formatie Blue Bird spelen wij samen met een drummer en bassist, en tijdens Kunstdorp Wolfheze zou je ons dus “Blue Bird light” kunnen noemen, maar niettemin toch zeer aangenaam om naar te luisteren!

 

https://open.spotify.com/artist/3HAXB2KrwvpAzFktxISv8U?si=ZmQ1MoY-Qle-sEtrQj5v6w

 


Trio con Tres

Trio con Tres, het latin-trio uit Arnhem, speelt Cubaanse muziek!

Petra Boogmans - leadzang, claves en maracas, Jan Martens - tres en corozang en José Arends - contrabas en corozang

We zijn verliefd geworden op de Cubaanse Bolero, Guajiro (plattelandsliederen) en ritmische Son, maar spelen ook opzwepende Latijns-Amerikaanse ritmes. De muziek van het trio kenmerkt zich door Spaanse liedzang, sprankelende pregones afgewisseld met 2- en 3 stemmige corozang met het typische heldere geluid van de dubbelsnarige tres tegen een swingende achtergrond van contrabas en (klein)percussie. De tres is een bijzonder instrument wat niet weg te denken is uit de Cubaanse culturen weet het sentiment met haar snaargeluid goed naar boven te halen.


Samusa

Wij ‘Samusa’ (vier enthousiaste 55+ muzikanten met een brede muzikale interesse) maken wereldmuziek, deels instrumentaal, deels met zang. Diverse muziekstijlen, zoals klezmer, balkan, brazil, flamenco en samba komen aan bod.  Soms zijn er dus wat ongebruikelijke toon- en ritmesoorten te horen. We hebben een zeer gevarieerd repertoire en een grote diversiteit aan instrumenten.

Bezetting: Peter Franken: gitaar, accordeon, piano; Rob Weenink: contrabas en basklarinet; Josje Schouten: zang, besklarinet en basfluit; Herman van Rens: cajon en darbuka

Impressie optreden van Samusa in Oosterbeek:  

https://www.youtube.com/watch?v=dWLrRxbcnWk     Opa Cupa

https://www.youtube.com/watch?v=Ul_VHWRTBpU   A las Puertas

https://www.youtube.com/watch?v=H2xKpS-coPg        Ushti baba


Copagrow

Copagrow

Eerlijke muziek vanuit het hart. Semi-acoustische muziek van vijf muzikanten. Zij spelen ballads en popclassics met country-invloeden en een beetje melancholie. Een breed repertoire van Jackson Brown tot Gordon Lightfoot tot The Kinks.

https://www.facebook.com/copagrow/?locale=nl_NL 


Four on Six

Four on Six

Rob Weenink – (el.) contrabas; Peter Franken - gitaar

Rob en Peter speelden samen in verschillende bands/ensembles en hebben een achtergrond

in de pop en Braziliaans-klassieke muziek. Zij vonden elkaar gaandeweg steeds meer in het

duo ‘Four on Six’, waarin naast bossanova en jazz ook klassieke composities worden

gearrangeerd. Met de gezamenlijke, jarenlange ervaring geeft het duo Four on Six zowel de

basgitaar als de gitaar een volwaardige rol binnen de diverse arrangementen.


Theater in beeld

Bo Kuiper

Muziektheater

Bo Kuiper is afgestudeerd op de opleiding muziektheater maker & performer van ArtEZ Arnhem. Hij nodigt je uit in zijn wereld te stappen van energiek muziektheater en absurdistische humor.

Zanger zonder baan - Weer zo’n dag

Weer zo’n dag is een solo tragikomische muziektheatervoorstelling over het verhaal van de zanger zonder baan, gespeeld door Bo Kuiper. De zanger zonder baan is de personificatie van hetgeen wat je wordt als je je voor altijd door je angsten laat leiden. Hij neemt je mee door zijn faalangst en speelse manieren om ermee om te leren gaan. Angst speelt een grote rol in de samenleving. Het kan je ontzettend veel in de weg staan.  Samen met het publiek gaat hij spelen en onderzoeken wat we kunnen doen om de angst ons niet de baas te laten zijn. De zanger zonder baan gaat spelen voor u met zijn zelfgeschreven en gemaakte tragikomische teksten en liederen, gezongen en gespeeld met banjo, gitaar en elektrische muziek vol contradictie.

www.bokuiper.nl 


Pleunie Hoving

Theater

Pleunie Hoving is freelance regisseur. theater-vormgever -producent. In haar theaterproducties combineert ze, met humor en liefde, de magie van haar fantasie met de absurde werkelijkheid. In Wolfheze draait Pleunie de Theater Tuin ; een bijzondere locatie waarin tuinontwerper Marcel Bellert en beeldend theatermaakster Pleunie Hoving hun liefde voor de kunsten hebben samengevoegd. Pleunie heeft een oude schaftkeet omgebouwd tot nostalgische authentieke theaterwagen. In dit kleinste theater van Nederland is plaats voor 15 toeschouwers, die op intieme wijze een voorstelling kunnen beleven.

Info en reserveringen; pleuniehoving@gmail.com/www.pleuniehoving.nl/F:Pleunie Hoving

website:  www.pleuniehoving.nl


Sander Essers

Kleinkunstenaar

Dr. Anders, ‘Wetenschapper voor de Grap’, brengt als kleinkunstenaar eigen wijze en maffe liedjes, gedichten, gedachten en talige melancholiedjes over het moois en de onvolkomenheden van het leven en begeleidt zichzelf op gitaar.

Hij volgde de Paul van Vliet-academie voor cabaret en kleinkunst in Den Haag en schrijft eigenzinnige liedteksten, muziek, conferences en poëzie.

 

www.doctorAnders.nl 


Museum in beeld

Historisch Museum Wolfheze

Het historisch museum omvat de geschiedenis van ruim 100 jaar verpleging van psychiatrische patiënten in het algemeen psychiatrisch ziekenhuis in Wolfheze. In 1907 nam de vereniging tot Christelijke verzorging van krankzinnigen, Idioten en zenuwlijders hier het initiatief toe. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke historie van het ruim 80 hectare terrein en de mensen die er behandeld werden en werkten is dit museum ingericht. Gevestigd in het gebouw voor oorspronkelijk besmettelijke ziekten toont dit museum sinds 1989 een opmerkelijke verzameling, collectie van foto’s, ansichtkaarten, gebruiksvoorwerpen, apparaten, instrumenten, boeken, artikelen en verslagen.Meer dan een eeuw bijzondere en indringende verhalen zijn hier te vertellen.

Openingstijden: Iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Op verzoek worden er rondleidingen gegeven door de groep vrijwilligers die het museum runnen. Toegang is gratis. Voor groepen wordt een bijdrage van 20 euro gevraagd.

 

Website: www.propersona.nl/Over-Pro-Persona/Geschiedenis/Museum/