Muziek en Kunst op zondagmiddag

Als zomereditie brengt Kunstdorp Wolfheze het KUNST MATINEE in de maanden Mei tot en met September om muziek en kunst optimaal te verbinden. Dit zal iedere tweede zondagmiddag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur plaatsvinden, zie agenda. Er zullen dan meerdere exposanten hun werk presenteren en daarnaast zal ieder matinee opgeluisterd worden door live muziek. Een ideale plek om even te verpozen en je te laven aan muziek of een kunstwerk en elkaar te ontmoeten. 

Informatie over de betreffende artiest of kunstenaar vindt u hieronder en in de rubriek portfolio.

 

Het Kunst Matinee biedt een podium aan kunstenaars, muzikanten en andere kunstminnenden in gemeente Renkum en omgeving. Wil je jouw werk graag exposeren, of jouw muziek ten gehore brengen, neem dan gerust contact op via het contactformulier. 

Aanmelding Matinee 2025:

De programmering voor muziek en exposanten 2024 is inmiddels vol! Je mag je gerust alvast aanmelden voor 2025.

Er zijn panelen en sokkels aanwezig.

Muzikanten spelen van 14.00-17.00 uur. Bij mooi weer speel je buiten. Een passend volume is gewenst omdat het bij slecht weer in dezelfde ruimte is als de expositie. Voor muzikanten is een kleine vergoeding beschikbaar.

 

Stuur een korte beschrijving over je werk of muziek, graag met een foto en audio-file naar:

info@kunstdorpwolfheze.nl of donyamartin@live.nl


1 en 2 juni - Kunstroute Renkum

Kunstcollectief Kunstdorp Wolfheze

Trudy van Eijk-Soeters - Beeldende kunst, schilderijen en tekeningen

Zij heeft in Utrecht de lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen gevolgd. Daarna is zij in Hilversum en Ede, lid geweest van meerdere kunstcollectieven, waarmee ze geregeld exposeerde. Ze werkt met pen, pastelkrijt, acryl en diverse collage technieken. De natuur, in allerlei vormen, speelt een belangrijke rol in haar werk. Soms worden microscopisch kleine delen sterk uitvergroot of in een andere context weer gegeven, wat een surrealistisch beeld kan geven.

Website : www.trudysart.nl

Engel-Tjenk Vos-Terpstra - tekeningen en schilderijen

 

Engel-Tjenk is docent beeldende vorming/kunstgeschiedenis/kunst algemeen.

Zelf werkt ze vaak thematisch in diverse technieken. Van realistisch tot geabstraheerd.

 

Hierbij een studie van Struisvogels met gemengde technieken.

Atie Roemer - Aquarel

Ik ben Atie Roemer, 64 jaar ik woon 37 jaar in Wolfheze en ben samen met mijn man en heb 2 kinderen van 33 en 31 jaar. Ik teken en schilder sinds de 90 er jaren. Ik heb t mijzelf aangeleerd en 7 jaar les gehad van mijn vriendin Engel Tjenk Vos. Sinds ik bijna twee jaar met pre pensioen ben heb ik t tekenen en schilderen in aquarel en gemengde technieken weer opgepakt. Mijn nieuwsgierigheid en interesse gaat uit naar thema's als heksen, clowns, Charlie Chaplin, fuchsia’s, dieren .De heks heeft een speciale plek omdat ik mijzelf als goede heks zie en graag gebruik maak van mijn magische, vrouwelijke krachten .
Dus als je naar mijn expositie komt pas op want je wordt betoverd.

Donya Martin - Beelden

Zij heeft zich jarenlang ontwikkeld in het beeldhouwen, wat haar grote passie is geworden. Zij ziet deze kunstvorm als een ultieme vorm om contact te maken vanuit je diepste kern en van daaruit tot expressie te komen. Het is daarom voor haar ART OF LIVING.
Haar eigen handschrift is herkenbaar in elk beeld. Zij laat zich leiden door de kleuren en vorm van de steen. Ze werkt vanuit haar ziel en laat vanuit de taal van de steen de vorm ontstaan. De uitdaging van de reis vanuit de perfecte ruwe imperfectie. “The stone shows what your soul knows”

www.beeldentaal.eu 

Jeugd Kunst Club Wodanseck - reclameborden

De Jeugd Kunst Club Wodanseck biedt de jeugd van Wolfheze de mogelijkheid om onder leiding van plaatselijke kunstenaars educatief kennis op te doen in tekenen en schilderen door zelf met plezier reclameborden te kunnen beschilderen. Ons sportpark is nu ingericht als de ‘Buitengalerie Wodanseck’. Met steeds nieuwe reclameborden een prachtig blijvend resultaat om te gaan bewonderen!! Initiatiefnemers zijn Will en Henk van Grönningen.

Martin's Mood - jazzkwartet

zondagmiddag 14.00-17.00 uur

Martin's Mood brengt transparante, vlot in het gehoor liggende jazz en bossanova.

Het repertoire bestaat uit lekkere easy listening nummers met jazzy-bossa inslag. De zang door Donya Martin wordt begeleid door Hans Kwakkernaat op piano, Boris Oostendorp op bas en Hans Martin drums. Muziek om heerlijk achterover leunend van te genieten. Plezier in performance staat centraal, in een kleine setting waar improvisatie alle ruimte krijgt. Laat je verrassen!

https://youtube.com/watch?v=4ih-uNkcX5Y&feature=shared


14 juli - Kunst Matinee

Copagrow - popclassics

Eerlijke muziek vanuit het hart. Semi-acoustische muziek van vijf muzikanten. Zij spelen ballads en popclassics met country-invloeden en een beetje melancholie. Een breed repertoire van Jackson Brown tot Gordon Lightfoot tot The Kinks.

https://www.facebook.com/copagrow/?locale=nl_NL 

Ariane Stieg - Beeldend vormgever

Heeft een fascinatie voor de natuur en de grafische, vaak abstracte elementen welke erin voorkomen. Dit inspireert haar voor haar werk. Zij houdt zich bezig met: Fotografie: Bewerking of vervreemding van foto’s; landschapsfotografie. Tekenen & Grafiek Uitstapjes naar installaties

Website: www.arianestieg.nl

 

Kees Kroon  -  Natuur en fine-art fotograaf

Kees richt zich met name op het fotograferen van landschappen. Hij heeft daarbij een voorkeur voor verlaten en lege (kust)landschappen. Die vindt hij op diverse plekken, van stranden op de Wadden tot zandwoestijnen in Namibië en alles daar tussenin.
Hij probeert met zijn beelden iets weer te geven van de grootsheid van het landschap of de verwondering die hij ervaart wanneer hij naar het landschap kijkt. Soms zijn dit grote overzichten, soms kleine details.
De laatste tijd komt hij steeds vaker uit op grafische zwart-wit opnames om de essentie te verbeelden.

https://www.keeskroon.nl/

Karin van Aken - Beelden en gedichten

Creëren is als ademen voor kunstenaar Karin van Aken (1971). Het is een eerste levensbehoefte voor haar. Zij brengt dit graag tot uiting via het beeldhouwen in steen en het schrijven van gedichten. Ze werkt vanuit haar hart en ziel. Ze is fulltime mentorleerkracht van een VSO-groep en Trainer Traumasensitief Onderwijs. You live, you learn (Alanis Morisette), is een quote die zij ten stelligste onderschrijft. Naast dat haar beeldhouwwerk gaat over balans en zichtbaar maken wat zichtbaar mag zijn vanuit haar binnenste, is het bovenal een weg van heel dichtbij haarzelf zijn en blijven. In haar beelden is er altijd een handtekening van haar als maker herkenbaar. Naast beeldhouwen, schrijft Karin ook gedichten. Inmiddels zijn er werken waar een gedicht uit voort is gekomen en heeft zij werk gemaakt naar aanleiding van een gedicht. Deze ontwikkeling zal ook te zien zijn tijdens de expositie. Tegelijkertijd nodigt ze de kijker uit haar werk vanuit zichzelf te bezien. Haar devies luidt namelijk: "Alles is, wat jij het laat zijn".


11 augustus - Kunst Matinee

Blue Bird Light - jazz & easy listening

Wij, Bart Bremmer en Francisca Bouwmeester treden als duo op met piano en zang.

De muziek die wij maken kun je scharen onder jazz- en easy listening.

In de formatie Blue Bird spelen wij samen met een drummer en bassist, en tijdens Kunstdorp Wolfheze zou je ons dus “Blue Bird light” kunnen noemen, maar niettemin toch zeer aangenaam om naar te luisteren!

We zien u graag op zondag 11 augustus!

https://open.spotify.com/artist/3HAXB2KrwvpAzFktxISv8U?si=ZmQ1MoY-Qle-sEtrQj5v6w

Salman Ezzammoury - Beeldend kunstenaar

Fotografie, schilderkunst, grafiek, zeefdrukken, Cameraman en actief op Social-media.

Hij combineert digi kunst-schilderen en fotografie. Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoelsbeleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, situatie of plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werk een zeer poëtisch karakter draagt en ruimte laat voor eigen associaties. Het meeste werk is gebaseerd op foto's die hij zelf maakt als kunst-fotograaf. Hij legt ook een boodschap in zijn werk. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt in liefde en vrede. Kunst als wapen voor een betere wereld.

www.salmanezzammoury.com

Ineke Bos - Encaustic Art

Ineke woon in Heelsum en werk graag met het schilderen met bijenwas, Encaustic House.
Ze maakt schilderijen op verschillende formaten, van A6 t/m A3. Van mijn kleinste A6 schilderingen maakt ze dubbele ansichtkaarten en ook de wissellijsten van mijn schilderijen zijn door haar gemaakt.
Het liefst werkt ze intuïtief en vormen zich vaak surrealistische afbeeldingen, waaruit allerlei verhalen kunnen ontstaan…story tell kaarten…worden ze vaak genoemd.
Een enkele keer schildert ze een landschap, maar dat heeft niet haar voorkeur.

Verdere info kunt U krijgen via Ineke7777@icloud.com

Wil van Breeschoten   -  sieraden

Sieraden maken is het liefste wat ik doe. Vooral kettingen van natuurlijke materialen, zoals edelsteen, hoorn, noot, hout, glas etc.  Soms ook van mooie kunsthars of acryl. 

Ik heb hiervoor diverse kunstcursussen gevolgd, zoals edelsmeden, schilderen en textiele werkvormen. Ook heb ik lange tijd een vriendin -edelsmid geassisteerd met o.a. emailleren.

Het vinden van mooie materialen is een sport op zich. Ik ben heel blij als ik wat bijzonders heb gevonden en het is altijd een verrassing hoe het resultaat uitvalt. 

Kettingen kan ik meestal aanpassen aan de juiste maat door te vergroten of verkleinen.

 

stefina41@gmail.com 


8 september - Kunst Matinee

Jenny de Bruijn - schilderijen

Schilderen is voor mij een zoektocht naar harmonie in beweging en rust, materie en kleur. Mijn schilderijen kenmerken zich door diversiteit, wat me raakt laat ik zien. Ik werk veel met zand, lijm, papier en andere materialen. Door het volgen van diverse cursussen heb ik deze technieken verder ontwikkeld. Acrylverf op doek heeft mijn voorkeur, ik breng het laag over laag aan, zo ontstaan steeds nieuwe mogelijkheden. Inspiratie haal ik voornamelijk uit de natuur, de schoonheid van verval, de vormen en structuren in verweerd hout. Intuïtie en gevoel probeer ik vast te leggen, toeval speelt een grote rol en daagt me uit. Soms is een interpretatie van de realiteit voldoende om weer te geven wat ik bedoel, belangrijk is de sfeer die het werk oproept. Mijn werk is abstract, figuratief of een combinatie van beide.

www.jennydebruijn.nl 

Marian van de Wolfshaar - halssieraden

Naast mijn werk als tuin- en landschapsarchitect ontwerp ik halssieraden van halfedelsteen, vaak in combinatie met bijzondere zilveren kralen. Mijn inspiratie is de natuur in vorm en kleur.

Ik verzamel al jaren edelsteen kralen. Het vormgeven is een passie zowel voor tuin als voor sieraad. Ik laat me graag leiden door de soort edelsteen, afmetingen, vorm, ruw/gepolijst/mat en met of zonder facet. Mijn stijl is “eenvoud” maar bijzonder en elk sieraad is uniek. Ook werk ik in opdracht, en geef workshops aan huis.

Marianvandewolfshaar@Gmail.com 

Angelique Ten Holter - beelden

Vanaf 2000 is Angelique Ten Holter uit Wolfheze gegrepen door het bewerken van zachte steensoorten. Van stenen uit Brazilië, India, Zimbabwe en China maakt zij semi- figuratieve en abstracte sculpturen. Zij werkt ook graag in opdracht aan beelden rondom een bepaald thema.

Kenmerkend aan haar beelden zijn de contrasten in kleur en gevoel. De natuur en haar eigen emoties inspireren haar daarbij. Zij blijft zich als beeldhouwer ontwikkelen en sinds 2010 geeft ze ook les in speksteen bewerken aan blinde en slechtziende bewoners van Het Schild. Zij heeft vele malen geëxposeerd, zowel solo als in groepsverband. Ook heeft zij een beelden- en gedichtenbundel uitgebracht.

Zie voor meer info: www.angeliqueinbeeld.nl en www.kubes.nl/kunstenaars


Impressie 12 mei 2024

Het allereerste Kunst Matinee van 12 mei was een groot succes.  Het weer was fantastisch  en er was heerlijke zelfgebakken appelplaatkoek gratis voor alle moeders vanwege moederdag. Bezoekers konden buiten op het terras genieten van wereldmuziek die vertolkt werd door de 5-mans band Samusa. Vele instrumenten kwamen voorbij en afwisseling van zang en instrumentaal was verrassend. De exposanten Ria Klompmaker, aquarelliste, Hanneke Strijbosch met beelden en Marleen van de Pouw-Mulder met halssieraden, hadden hun werk vakkundig gesitueerd in de ruimte en kregen enthousiaste reacties. 

Al met al een zeer geslaagde middag die smaakt naar meer. Volgende keer exposeert het Collectief Wolfheze zelfs 2 dagen gedurende de Kunstroute Renkum!